
به گزارش نخ نیوز به نقل از راشاتودی، پاتریک پویانه، رئیس شرکت فرانسوی توتالانرژیز، بزرگترین پالایشگر نفت اروپا، طی اظهاراتی اعلام کرد که جدیدترین تحریمهای اتحادیه اروپا که واردات فرآوردههای نفتی حاصل از نفت خام روسیه را ممنوع کرده، باعث افزایش قیمت گازوئیل در اروپا شده است.
اتحادیه اروپا هفته گذشته هجدهمین بسته تحریمهای مرتبط با جنگ اوکراین را اعلام کرد که بر اساس آن، واردات فرآوردههای نفتی حاصل از نفت خام روسیه حتی اگر در خارج از اتحادیه اروپا پالایش شده باشند، ممنوع شد.
همچنین سقف قیمت نفت روسیه به ۴۷ دلار و ۶۰ سنت کاهش یافت و بیش از ۱۰۰ کشتی که بروکسل آنها را بخشی از «ناوگان سایه» انتقالدهنده نفت روسیه و دورزننده تحریمها میداند، تحریم شدند.
پویانه، مدیرعامل توتالانرژیز، در گزارش درآمد سهماهه دوم این شرکت در روز پنجشنبه اعلام کرد که قیمت قراردادهای آتی گازوئیل اروپا در هفتههای اخیر بهشدت افزایش یافته و در برخی موارد به معادل ۱۱۰ دلار در هر بشکه رسیده است چراکه معاملهگران به دنبال تأمینکنندگان جایگزین پس از ممنوعیت اتحادیه اروپا هستند.
وی گفت: ما فکر میکنیم قیمتهای بالاتر گازوئیل بهصورت ساختاری در بازار جهانی باقی خواهند ماند.
وی افزود: اکنون گازوئیل از خاورمیانه یا پالایشگاههای آمریکا که فاصله بیشتری دارند تأمین میشود که این امر، خود، هزینهها را بالا میبرد.
رئیس توتال ادامه داد که ممنوعیت سوختهای تولیدشده از نفت خام روسیه در پالایشگاههای خارجی، عرضه را بیشتر محدود کرده است. اتحادیه اروپا همچنین پالایشگاه ودینار هند را تحریم کرده که بخشی از مالکیت آن متعلق به شرکت روسنِفت روسیه است و از تأمینکنندگان عمده نفت پالایششده روسی به اتحادیه اروپا بود.
پویانه گفت: مردم تأثیر این خبر از سوی اتحادیه اروپا را دستکم گرفتهاند. برای من، این موضوع جنبهای ساختاری دارد.
مدیرعامل توتالانرژیز همچنین تصریح کرد که ممنوعیت منابع نفتی روسی باعث شده پالایشگاهها به نفت خام سبکتری روی آورند که گازوئیل کمتری تولید میکند.
بر اساس این گزارش، بسیاری از پالایشگاههای اتحادیه اروپا نوع نفت اورال روسیه را با بشکههای سبکتر آمریکایی جایگزین کردهاند که این امر تولید گازوئیل را پیچیدهتر میکند.
آخرین دور تحریمهای این اتحادیه بر پایه محدودیتهایی در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ استوار است که واردات مستقیم نفت خام و سوختهای روسی را محدود کرده بود.
اقتصاددانان هشدار دادهاند که این اقدام ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد چراکه اتحادیه اروپا از لحاظ ساختاری با کمبود گازوئیل مواجه است و همچنان به روسیه وابسته مانده است.
گازوئیل چرخ بخشهای بزرگی از اقتصاد اتحادیه اروپا را به حرکت درمیآورد و پیش از این تحریمها، بیش از یکسوم واردات گازوئیل این منطقه از روسیه تأمین میشد.
روسیه نیز این تحریمها را غیرقانونی خوانده و به «شمشیری دو لبه» توصیف کرده و هشدار داده است که هر تحریم جدیدی، تأثیرات منفی بیشتری بر کشورهای تحریمکننده خواهد داشت.