روش صحیح بنزین زدن خودرو و بهترین زمان بنزین زدن

بنزین زدن یکی از کارهای روتین رانندگان خودروهای سواری است. شلوغی بسیاری از پمپ بنزین‌ها، خستگی افراد و گرفتاری‌های روزمره بسیاری از اوقات باعث می‌شود که خیلی‌ها روش صحیح بنزین زدن را رعایت نکنند. در این مطلب قصد آموزش بنزین زدن از صفر را نداریم؛ چراکه کار چندان پیچیده‌ای نیست. بلکه به‌دنبال آن هستیم تا چند نکته مهم و کلیدی در خصوص بنزین زدن را مطرح کنیم که شاید کمتر به آن‌ها توجه می‌کنید.

نکات کاربردی درباره روش صحیح بنزین زدن

در اینجا مجموعه‌ای از نکات ساده اما مهم درباره روش صحیح بنزین زدن را مرور می‌کنیم:

حواستان به‌کیفیت سوخت جایگاه‌های مختلف باشد

هر چند شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مسئولیت توزیع بنزین به جایگاه‌های سوخت را بر عهده دارد و به‌نظر می‌رسد که سوخت با کیفیت یکسان به‌تمام جایگاه‌ها ارسال می‌شود؛ اما تجربه نشان می‌دهد که کیفیت بنزین برخی از جایگاه‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. سعی کنید تا جای ممکن از بنزین زدن در جایگاه‌هایی که کیفیت سوخت آن‌ها پایین‌تر است، اجتناب کنید. با چند بار بنزین زدن در جایگاه‌های حوالی خانه خود می‌توانید به این نکته پی ببرید.

در هوای خنک بنزین بزنید

مخازن ذخیره بنزین جایگاه‌های سوخت معمولا زیر زمین قرار دارند. هرچه هوا خنک‌تر باشد، احتمال تجمع بخار در مخزن سوخت کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه هنگام سوخت‌گیری، بنزین با تراکم بیشتری به باک خودرو شما منتقل می‌شود. اصطلاحا شاهد ورود هوای کمتری به باک ماشین خواهید بود. این موضوع باعث می‌شود که پولی که بابت سوخت‌گیری می‌پردازید، واقعا مربوط به بنزین باشد نه هوا! همچنین شاهد افت ناگهانی آمپر بنزین خودرو هم نخواهید بود. در فصل تابستان، صبح زود بهترین زمان بنزین زدن است.

رمز کارت سوخت چیست؟

اگر به‌تازگی کارت سوخت دریافت کردید، باید توجه داشته باشید که رمز آن همان چهار رقم پایانی کارت ملی صاحب خودرو است. البته شما می‌توانید در جایگاه سوخت این رمز عبور را تغییر دهید و چهار رقم مد نظر خود را تعریف کنید.

هنگام حضور تانکر سوخت در جایگاه بنزین نزنید

یکی از نکات مهم درباره روش صحیح بنزین زدن، عدم سوخت‌گیری هنگام حضور تانکر سوخت در جایگاه است. وقتی تانکر برای پر کردن مخزن سوخت وارد جایگاه می‌شود، معمولا بنزین مخازن در کمترین سطح ممکن قرار دارد.

به‌همین دلیل هنگام وارد شدن سوخت به مخزن، در اثر تلاطم جریان سیال، رسوبات و آلودگی‌های موجود در کف مخزن به سطح می‌آیند. این موضوع باعث می‌شود تا رسوبات بیشتری از طریق نازل وارد باک ماشین شود. موضوعی که برای سیستم سوخت رسانی خودرو بسیار مضر است.

نحوه کار با نازل پمپ بنزین

نحوه کار با نازل پمپ بنزین چگونه است؟

اولین نکته در خصوص نازل پمپ بنزین آن است که ماهیت آنالوگ دارد نه دیجیتال. به‌این معنی که هر چقدر دستگیره نازل را بیشتر فشار می‌دهید، سوخت با حجم بیشتر وارد باک ماشین می‌شود. همچنین برخی از نازل‌ها دارای ضامن هستند که می‌توانید به‌کمک آن دستگیره نازل را نگه دارید.

حتما قبل از سوخت‌گیری درباره داشتن قطع کن نازل پمپ بنزین از متصدی جایگاه پرس‌وجو کنید. اگر نازل دارای قطع کن باشد، جای نگرانی از بابت بیرون ریختن بنزین از باک وجود ندارد. در غیر این صورت باید مراقب باشید. اگر کسی در خودرو حضور دارد، با خیال آسوده، سوئیچ ماشین را روی حالت آماده استارت قرار دهید. به‌این ترتیب می‌توانید با مشاهده حرکت آمپر بنزین، مقدار سوخت موجود در باک را مشاهده کنید.

بهترین روش برای نحوه کار با نازل پمپ بنزین آن است که دستگیره را یکسره فشار ندهید. بلکه هر چند ثانیه یکبار دستگیره نازل را رها کنید و مجدد آن را بفشارید. این کار باعث می‌شود که هم سوخت بیشتری در باک جای بگیرد و هم هوای کمتری وارد آن شود.

باک سوخت را بیش از حد پر نکنید

یکی از نکات مهم درباره روش صحیح بنزین زدن، عدم پر کردن بیش از حد باک سوخت است. بعضی از راننده‌ها ترجیح می‌دهند تا جایی که ممکن است باک را پر کنند. حت در پایان سوخت‌گیری نازل سوخت را کمی از دهانه باک بیرون می‌آورند تا مثلا سوخت بیشتری وارد باک شود.

اولا دقت داشته باشید که بیرون ریختن بنزین روی بدنه ماشین ممکن است به رنگ آن آسیب بزند. همچنین اگر باک را بیش از حد پر کنید، احتمال خیس شدن کنیستر وجود دارد. کنیستر نوعی فیلتر است که بخار بنزین موجود در باک را جذب می‌کند. خیس شدن کنیستر باعث خرابی آن می‌شود.

آموزش بنزین زدن

قبل از روشن شدن چراغ بنزین سوخت‌گیری کنید

حتما قبل از آنکه چراغ بنزین روشن شود، برای سوخت گیری به جایگاه مراجعه کنید. خالی شدن باک بنزین مشکلات جدی را برای سیستم سوخت رسانی و پیشرانه خودرو ایجاد می‌کند. هر چه میزان سوخت در باک ماشین کمتر شود، احتمال حرکت رسوبات موجود در آن به‌سمت موتور بیشتر می‌شود. اگر این اتفاق رخ دهد باید هزینه زیادی برای تعمیر آسیب دیدگی‌های موتور بپردازید.

چگونه بنزین بزنیم تا سهمیه نسوزد؟

هر خودروی سواری بنزینی در ماه دارای ۶۰ لیتر سهمیه ۱۵۰۰ تومانی است. همچنین خودروهای دوگانه‌سوز سهمیه ۳۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند. هر یک خودروهای سواری در صورت اتمام سهمیه می‌توانند در ماه تا سقف ۱۰۰ لیتر بنزین ۳۰۰۰ تومانی هم استفاده کنند.

اگر شما جزء راننده‌هایی هستید که سهمیه سوخت خود را ماهانه مصرف نمی‌کنید، باید توجه توجه داشته باشید که در حال حاضر، تنها معادل ۳۶۰ لیتر سهمیه در کارت سوخت باقی می‌ماند. در صورتی که میزان ۳۶۰ لیتر بنزین در کارت سوخت داشته باشید، در ماه بعد سهمیه جدید به کارت شما واریز نمی‌شود.

نحوه بنزین زدن با کارت جایگاه چگونه است؟

هستند رانندگانی که نیاز به مصرف بیش از ۱۵۰ لیتر بنزین در ماه دارند. همچنین برخی از رانندگان هم ممکن است کارت شخصی نداشته باشند. راهکار پیش روی این افراد، استفاده از کارت‌های سوخت آزاد موجود در جایگاه‌ها است. البته تجربه نشان می‌دهد که همه جایگاه‌ها، کارت سوخت آزاد ندارند.

ضمن اینکه وزیر نفت اعلام کرده که در آینده نزدیک تمام کارت سوخت‌های جایگاه‌ها جمع‌آوری خواهند شد و تنها افراد مجاز به استفاده از کارت سوخت شخصی خواهند بود. در چنین شرایطی باید به این سوال پاسخ دهند که تکلیف افراد نیازمند به مصرف سوخت بیشتر چه خواهد شد؟

اول و آخر ماه بنزین نزنید

معمولا در روزهای پایانی ماه، افرادی که خیلی از سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی استفاده نمی‌کنند، برای جلوگیری از سوختن سهمیه به جایگاه‌ها می‌روند و بنزین می‌زنند. همچنین در روزهای ابتدایی ماه هم خیلی از راننده‌ها برای مصرف سهمیه ماهانه خود به جایگاه مراجعه می‌کنند. به‌همین دلیل بهتر است زمان بنزین زدن را طوری تنظیم کنید که ابتدا و انتهای هر ماه برخورد نکند. در غیر این صورت احتمالا مجبور خواهید شد مدت زمان بیشتری در صف سوخت گیری بمانید.

مراقب وسایل خود هنگام سوخت‌گیری باشید

اگر هنگام مراجعه به جایگاه سوخت تنها هستید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما قبل از خاموش کردن ماشین، شیشه‌ها را بالا بدهید. وسایل شخصی مانند کیف پول را در دسترس دیگران نگذارید. حتما سوییچ خودرو را همراه خود ببرید. در پایان سوخت‌گیری هم عجله نکنید تا کارت سوخت را در جا نگذارید.

مراقب رفتار برخی از متصدیان جایگاه سوخت باشید

خیلی از متصدیان جایگاه‌های سوخت افراد وظیفه‌شناس و متعهد هستند؛ اما متاسفانه مانند هر شغل دیگری، در بین این افراد هم هستند کسانی که رفتارهای نامناسب از خود نشان می‌دهند. پیشنهاد می‌کنیم تحت هیچ شرایطی کارت بانکی خود را در اختیار متصدیان نگذارید و شخصا از دستگاه الکترونیکی موجود در جایگاه برای پرداخت هزینه سوخت استفاده کنید. در غیر این صورت امکان سوء استفاده از رمز کارت بانکی شما وجود دارد.

همچنین برخی از متصدیان هم سعی می‌کنند از عدم آگاهی افراد برای فروش مکمل‌های غیر استاندارد به آن‌ها استفاده کنند. معمولا افراد در شلوغی جایگاه سوخت، بیشتر حواسشان به سوخت‌گیری است. افراد سودجو از این فرصت سوء استفاده می‌کنند و درب مکمل‌ها را باز کرده و رانندگان را در معذوریت قرار می‌دهند.

به‌هیچ عنوان اجازه چنین کاری را به متصدیان جایگاه سوخت ندهید. در بسیاری از موارد، مکمل‌های بی‌کیفیت و غیر استاندارد، نه‌تنها کمکی به عملکرد خودرو نمی‌کنند؛ بلکه باعث آسیب دیدن ماشین هم می‌شوند. ضمن اینکه قانون جایگاه‌های سوخت را از فروش مکمل‌ها منع کرده است.

کلام پایانی

در این مطلب روش صحیح بنزین زدن را مرور کردیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این نکات ساده و مهم را مد نظر قرار دهید تا تجربه بنزین زدن را بدون مشکل پشت سر بگذارید. شما چه نکات دیگری را حین بنزین زدن در نظر می‌گیرید؟ برای ما از تجربه‌هایی که در خصوص بنزین زدن کسب کرده‌اید، بنویسید.

منبع: روش صحیح بنزین زدن خودرو و بهترین زمان بنزین زدن

اخبار مرتبط

0 0 رای
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x