
صدراعظم آلمان قرار است امروز یکشنبه از رهبران کشورهای ثروتمند عضو گروه هفت برای شرکت در نشستی سه روزه در کوههای آلپ واقع در باواریا استقبال کند؛ نشستی که تحتالشعاع جنگ اوکراین و پیامدهای گسترده آن، از کمبود انرژی گرفته تا بحران غذایی قرار گرفته است.
به گزارش نخ نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اجلاس در شرایطی تاریکتر از نشست سال گذشته زمانی که رهبران انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا برای اولین بار از زمان قبل از همهگیری کووید-۱۹ با یکدیگر ملاقات کرده و متعهد به بازسازی شدند، برگزار میشود.
افزایش قیمتهای جهانی انرژی و مواد غذایی در پی حمله روسیه به اوکراین در حال ضربه زدن به رشد اقتصادی است.
سازمان ملل روز جمعه نسبت به آنچه که بروز یک “بحران گرسنگی جهانی بی سابقه” خواند، هشدار داد.
تغییرات آب و هوایی، کشور چینی که هر چه بی پرواتر میشود و هچنین ظهور اقتدارگرایی نیز قرار است جزو دستور کارهای این اجلاس باشند.
انتظار میرود رهبران گروه هفت به دنبال نشان دادن یک جبهه متحد در حوزه حمایت از اوکراین تا زمان لازم و همینطور اعمال فشار بر کرملین باشند، اگرچه آنها همچنین به دنبال این هستند از اعمال تحریمهایی که میتواند تورم و بحران هزینههای معیشتی برای مردم خود را تشدید کند اجتناب کنند.
یکی از مقامات اتحادیه اروپا گفت: “پیام اصلی اجلاس گروه هفت اتحاد و هماهنگی در عمل خواهد بود… پیام اصلی این است که حتی در شرایط سخت… ما به اتحاد خود پایبند هستیم.”
یک منبع آگاه به رویترز گفت که کشورهای شریک در گروه هفت قرار است بر سر ممنوع ساختن واردات طلا از روسیه موافقت کنند. همچنین یک منبع دولتی آلمانی نیز بعداً گفت که این رهبران به دنبال گفتگوهایی “واقعا سازنده” در مورد تعیین احتمالی سقف قیمت برای واردات نفت از روسیه هستند.
همچنین انتظار میرود که رهبران گروه هفت درباره گزینههای مربوط به مقابله با افزایش قیمتهای انرژی و جایگزین برای واردات نفت و گاز از روسیه گفتگو کنند.
این نشست در قلعه تفرجگاهی Schloss Elmau در پای بلندترین کوه آلمان، Zugspitze برگزار میشود. این همان مکانی است که این کشور آخرین بار در سال ۲۰۱۵ در آنجا میزبان نشست سالانه گروه هفت بود. در آن زمان و در فاصله یک سال بعد از حمله مسکو به شبه جزیره کریمه موضوع تهاجم روسیه به اوکراین در دستور کار قرار گرفته بود.
این اجلاس همچنین فرصتی برای اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان است تا روی این میزبانی خود با نشان دادن یک رهبری قاطعانهتر در قبال بحران اوکراین سرمایه گذاری کند.
امسال، شولتس از سنگال که در حال حاضر ریاست اتحادیه آفریقا را بر عهده دارد، آرژانتین که در حال حاضر ریاست جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب را در اختیار دارد و همچنین اندونزی و هند، میزبان فعلی و بعدی گروه ۲۰ به عنوان یک گروه متشکل از کشورهای بزرگ صنعتی و همچنین آفریقای جنوبی به عنوان کشورهای شریک دعوت کرده است.