
کارشناسان در مجمع بین المللی خانواده در استانبول ترکیه روز گذشته (جمعه) نسبت به یک بحران جمعیتی فزاینده هشدار دادند زیرا نرخ باروری جهانی همچنان در حال کاهش است و ثبات اقتصادی و سیستم های اجتماعی در سراسر جهان را تهدید می کند.
به گزارش نخ نیوز، «لطفیحاک آلپکان»، معاون وزیر کار و تامین اجتماعی ترکیه در این باره گفت که نرخ باروری ترکیه از ۷ در دهه ۱۹۷۰ میلادی امروزه به زیر ۱.۵ کاهش یافته است.
او گفت: سازمانهای بینالمللی مدتهاست از تلاشها برای کاهش رشد جمعیت حمایت میکنند اما وقتی جمعیت یک کشور شروع به کاهش میکند، همان سازمانها به مراتب کمتر حمایت میکنند.
این وضعیت فقط مربوط به اعداد نیست بلکه به معنای کاهش نیروی کار، پیری جمعیت و افزایش فشار بر سیستمهای اجتماعی است.
در منطقه خلیج فارس نیز این کاهش چشمگیر است.
«شریفه نعمان العمادی» از مؤسسه بین المللی خانواده دوحه گفت: در کشورهایی مانند قطر که شهروندان آن کمتر از ۲۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند، این کاهش بحرانی است.
یک مقام مجارستان نیز اروپا را به عنوان «قاره گهواره های خالی» توصیف کرد و به باروری پایین اشاره کرد.
به گزارش آناتولی، در همین حال، «لیو سیو لین»، مدیر روابط بینالملل وزارت توسعه اجتماعی و خانواده سنگاپور تاکید کرد که افزایش نرخ زاد و ولد به تنهایی برای تضمین پایداری جمعیت کافی نیست.
او بر نیاز به رویکرد چند بعدی متمرکز بر تقویت خانوادهها تاکید کرد.
لیو خاطرنشان کرد که این موضوع نه تنها اقتصادی بلکه عمیقاً ریشه در عوامل اجتماعی و فرهنگی دارد.
او گفت: در سنگاپور، خانوادهها سنگ بنای جامعه هستند. به همین دلیل است که ما سیاستها و برنامههای خود را با دیدگاه خانواده محور تغییر شکل دادهایم.