چگونه می‌توان کرم میلورم را در خانه پرورش داد؟

نگهداشتن حیوان خانگی و مراقبت از آن، علاوه‌بر هزینه به زمان هم نیاز دارد. معمولا بسیاری از صاحبان حیوانات خانگی، خرید کرم میلورم زنده را به پرورش آن‌ها در خانه ترجیح می‌دهند؛ چرا که این کار، زمان‌بر نیست و با اختصاص دادن بودجه‌ای معقولانه می‌توان غذایی مقوی تهیه کرد. چنانچه بیشتر از یک یا دو حیوان خانگی دارید، شاید موقع آن رسیده که به پرورش کرم میلورم فکر کنید. شاید بزرگ کردن کرم میلورم، زمان زیادی از شما بگیرد اما هزینه خرید کرم میلورم در مشهد را تا حد قابل توجهی پایین می‌آورد.

مراحل پرورش کرم میلورم در منزل

پرورش کرم میلورم یک فعالیت جذاب و سودآور است. برای پرورش موفق، مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید.

  • در ابتدا، تخم‌های میلورم را در یک ظرف مناسب با بستر مناسب (مانند سبوس گندم) قرار دهید.
  • پس از ۴ تا ۱۴ روز، این تخم‌ها به لارو تبدیل می‌شوند.
  • لاروها با تغذیه از مواد غذایی‌ای که در اختیارشان قرار می‌دهید رشد کرده و چندین بار پوست‌اندازی می‌کنند.
  • بعد از حدود ۱۰ تا ۱۴ بار پوست‌اندازی، لاروها به بزرگترین اندازه خود می‌رسند و به کرم میلورمی تبدیل می‌شوند که برای تغذیه ماهی‌ها و پرندگان بسیار مناسب است.
  • در ادامه، کرم‌ها به شفیره تبدیل شده و پس از حدود ۳۰ روز، شفیره‌ها به سوسک تغییر شکل می‌دهند.

بسیار مهم است که به تعدادی از لاروها اجازه دهید تا به سوسک تبدیل شوند، زیرا سوسک‌های ماده تخم‌گذاری کرده و چرخه زندگی را ادامه می‌دهند.

تشخیص جنسیت سوسک‌ها با چشم غیرمسلح ممکن نیست. بنابراین بهتر است تعداد بیشتری از آن‌ها را نگهداری کنید تا مطمئن باشید که تعداد کافی سوسک نر و ماده برای تولید مثل وجود دارد.

۱- یک ظرف مناسب برای پرورش در نظر بگیرید

ظرف مناسب برای پرورش کرم میلورم از نوع پلاستیکی و تیره رنگ است که می‌توانید با درپوش یا بدون درپوش استفاده کنید. در حقیقت باید نور از این ظرف عبور نکند.

۲- مقداری کرم میلورم زنده یا سوسک تاریکی بگیرید

برای شروع پرورش کرم میلورم در خانه با ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کرم زنده شروع کنید. مسلم است که این کرم‌ها را باید از مراکزی تهیه کنید که این کرم‌ها را در قالب بسته‌بندی ارسال کند. با توجه به این‌که کرم‌ها زنده هستند و در مدت کوتاهی درون قالب می‌مانند، بهتر است که از فروشگاه‌های داخل شهرتان خرید کنید. این یک توصیه بوده و ممکن است افرادی هم باشند که از خرید کرم میلورم زنده از خارج شهر خودشان رضایت داشته باشند.

چنانچه از بسته قبلی هنوز کرم میلورم زنده دارید، نیازی به خرید مجدد آن نیست و از همان تعداد باقی مانده شروع کنید. در صورتی که تصمیم دارید به تازگی به سراغ کرم‌‌های میلورم زنده بروید، سوسک‌های تاریکی هم گزینه‌های خوبی هستند. حواستان باشد که سوسک‌های تاریکی نباید در مقابل نور باشند؛ چرا که عمر طولانی آن‌ها در گرو نبود نور است. احتمالا اسم‌گذاری آن هم بر همین اساس انجام شده است.

۳- سبوس گندم، جو پرک و مواد مغذی به کرم بدهید

دوتا از مغذی‌ترین مواد غذایی برای پرورش دادن کرم‌های میلورم، سبوس گندم و جو پرک است. اگر فکر می‌کنید این دو نوع ماده غذایی قرار است برای‌تان هزینه‌بردار باشد، روی پوسته تخم مرغ و باقی‌مانده میوه‌ها و سبزیجات حساب باز کنید. این مواد، منبعی غنی برای تامین پروتئین‌های موردنیاز کرم‌ها هستند. حتی اگر مقداری آرد ذرت دارید، کرم‌های زنده میلورم با آن‌ها رشد می‌کنند.

۴- بستر کرم میلورم را ایجاد کنید

بستر کرم میلیورم چیزی نیست جز سبوس گندم یا بلغور جوی دو سر. در واقع با وجو این بستر است که کرم‌های میلورم شروع به تخم‌گذاری می‌کنند و نسل جدیدی را شکل می‌دهند. هر چقدر حجم این بستر بیشتر باشد، فضای تخم‌ریزی کرم‌های میلورم به مراتب بیشتر است.

مهم‌ترین نکته‌ای که پرورش‌دهندگان باید بدانند، عدم زاد و ولد کرم میلورم در محیطی به‌غیر از غلات گندم و جوی دو سر است. برای اثبات می‌توانید کرم‌ها را در سایر غلات رشد دهید و ببینید که این اتفاق می‌افتد یا نه. ۳ تا ۴ روز بعد از لقاح، این کرم‌ها در عمیق ۲۰ سانتی‌متری بستر خود شروع به تخم‌ریزی می‌کنند و باید به ظرف دیگری منتقل شوند.

۵- شفیره‌ها را بردارید

مرحله دوم زندگی کرم میلورم به شفیره شدن آن برمی‌گردد. ظاهر کرم‌ها شبیه به پیله پروانه می‌شود و به این دلیل باید جدا کنید که سایر کرم‌ها آن را می‌خورند.

نکات کلیدی برای پرورش کرم میلورم در خانه (در یک نگاه)

نکات کلیدی برای پرورش کرم میلورم در خانه (در یک نگاه)

  1. از ظروف پلاستیکی با عمق حداقل ۲۰ سانتی‌متر استفاده کنید.
  2. سوسک‌های ماده در کف ظرف چاله‌ای حفر کرده و حدود ۵۰۰ تخم می‌گذارند.
  3. ظرف باید دردار و دارای سوراخ‌های ریز برای تهویه هوا باشد.
  4. از استفاده از ظروف چوبی خودداری کنید؛ زیرا ممکن است کرم‌های میلورم از آن تغذیه کنند.
  5. کف ظرف را با سبوس گندم، سبوس برنج یا جو پرک شده پر کنید.
  6. می‌توانید از مخلوطی از این مواد نیز استفاده کنید.
  7. انواع میوه‌ها و سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی، پرتقال و هلو را به عنوان غذا در اختیار کرم‌ها قرار دهید.
  8. دمای اتاق برای پرورش کرم میلورم مناسب است.
  9. ظرف را در محیطی تاریک قرار دهید.
  10. تخم‌ها را به ظرف دیگری با شرایط مشابه منتقل کنید.

چرا مواد ارگانیک برای پرورش کرم میلورم بهتر هستند؟

دلیل اصلی استفاده از مواد ارگانیک در پرورش کرم میلورم، جلوگیری از آلودگی محیط زیست کرم‌ها و حفظ سلامت آن‌هاست. مواد غیر ارگانیک، به‌خصوص سموم و کودهای شیمیایی که در کشاورزی سنتی استفاده می‌شوند، می‌توانند به روش‌های مختلفی به مزرعه میلورم آسیب برسانند:

  • مواد شیمیایی از طریق خاک و آب وارد محیط زندگی کرم‌ها شده و باعث مسمومیت و مرگ آن‌ها می‌شود.
  • بسیاری از مواد شیمیایی، میکروارگانیسم‌های مفید خاک را از بین می‌برند که برای تجزیه مواد غذایی و تولید کود طبیعی توسط کرم‌ها ضروری است.
  • مواد شیمیایی کیفیت تغذیه‌ای مواد غذایی را کم می‌کند و باعث کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و نمو کرم‌ها می‌شوند.
  • سموم شیمیایی باعث ایجاد مقاومت در آفات می‌شود و مبارزه با آن‌ها را دشوارتر می‌کند.

مواد ارگانیک مناسب برای تغذیه کرم میلورم شامل لیست زیر می‌شود:

  • سبوس گندم
  • جو پرک
  • میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک
  • پوست میوه‌ها و سبزیجات
  • تفاله قهوه
  • چای کیسه‌ای

قبل استفاده از هر نوع ماده غذایی جدید در هر مرحله از رشد کرم‌های میلورم، بهتر است مقدار کمی از آن‌ها را به کرم‌ها بدهید و منتظر واکنش آن‌ها باشید.

دما و رطوبت روی چرخه زندگی کرم میلورم چه تاثیری می‌گذارد؟

در دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد، تخم‌ها در مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد از تخم خارج می‌شوند. این به دلیل افزایش فعالیت متابولیکی کرم‌ها در دمای بالاتر است. همچنین دمای پایین‌تر، طول عمر را کرم‌ها را بیشتر می‌کند. کرم‌های میلورم، شفیره‌ها و حتی سوسک‌های بالغ در دمای پایین‌تر (۲۵ درجه سانتی‌گراد) می‌توانند مدت بیشتری زنده بمانند. این به دلیل کاهش فعالیت متابولیکی در دمای پایین است.

در رابطه با تاثیر رطوبت ری چرخه زندکی کرم‌های میلورم، اعداد و ارقام نیز داریم. رطوبت ۷۵ درصد به عنوان رطوبت مطلوب برای تخم‌گذاری و رشد لاروها ذکر شده است. رطوبت کم می‌تواند باعث خشک شدن تخم‌ها و مرگ لاروها شود. البته باید در نظر داشت که کرم‌های میلورم در مراحل مختلف رشد خود، نسبت به تغییرات رطوبت مقاومت بیشتری دارند. به معنایی دقیق‌تر، حتی اگر رطوبت محیط ایده‌آل نباشد، این موجودات می‌توانند به زندگی خود ادامه دهند.

اخبار مرتبط

0 0 رای
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x