مسئولان نفتی به مشکلات اشتغال جوانان خارگ رسیدگی کنند
نخ نیوز: خطیب نماز جمعه خارگ با ابراز گلایه از برخی مسئولین شرکت های نفتی، عدم اشتغال جوانان خارگی را يكي از مشكلات عمده و جدی این جزيره دانست و گفت ...
حجت الاسلام كمالي امام جمعه خارگ، در بيان خطبه نخست نماز عبادي سياسي جمعه ، با بيان اينكه دوري از گناه همان تقواست گفت: تقوا باعث افزايش قوه تشخيص مي شود و فرد هم خود را و هم ديگران را بهتر مي تواند بشناسد.
ايشان افزود: هر فرد هم خوبي هایی دارد و هم بدي هایی، و متاسفانه ما يا همه را یا سياه مي بينيم و يا سفيد. و تقوا باعث رشد تشخيص اين عمل مي شود.
وي با اشاره به اثرات دنيوي عمل صالح عنوان کرد: براي مقبول واقع شدن اعمال صالح، نماز انسان بايد پذيرفته شود و پذیرش نماز لازمه پذيرش اعمال صالح است.
خطيب نماز جمعه خارگ خاطر نشان ساخت: نماز انسان را از فساد و فحشا دور مي كند، همانطور که در قرآن بيان شده است، كه براي دوري از فساد بايد صبر پيشه کنید كه مصداقش همان روزه است و نماز به پا داريد. دوري از فساد، قطعاً آرامش دنيا و آخرت را به دنبال دارد و نماز بی شک بازدارنده گناه است.
ايشان با بيان اينكه خاصيت دنيا مشكلات و سختي های آن است، اذعان داشت: براي مقاومت در برابر سختي ها نيز بايد به نماز روي آورد. چرا که نماز گزاران حرص و طمع ندارند، در برابر مشكلات ايستادگي مي كنند و به خدا توكل مي كنند و اگر خدا به آنها مالي داد به ديگران نيز كمك مي كنند.
وي نماز را عامل عدم تكبر و خودبزرگ بيني دانست و تصریح کرد: تكبر انسان را از عظمتي كه دارد به زمين خواهد زد. كه البته خداوند نماز را براي مقابله با آن در اختيار ما انسان ها قرار داده است و اخلاص بيشتر نماز، دوري بيشتر از تكبر را به همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام كمالي در بيان خطبه دوم اين نماز با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در جمع كارگزاران گفت: بايد جامعه شيعي نسلي بزرگ باشد و شعار فرزند كمتر زندگي بهتر يك شعار اسلامي نيست و در آينده باعث در اقليت قرارگرفتن شيعه خواهد شد.
وي به تحولات منطقه اشاره نمود و اذعان داشت: امروزه مردم پي به دوگانگي ها ی غرب برده اند و ما نیز باید بسیار مراقب باشيم که دشمن در ميان ما رسوخ نكند و اتحادمان را بر هم نزند.
ايشان ادامه داد: آنها در بحرین راي گيري را خلاف دموکراسی می دانند و بعد در مصر در یک سال خواستار انجام دو بار رای گیری هستند و یا زبح و کشتار شيعيان در سوريه را مصداق تروريست نميدانند اما حزب الله را در لیست تروریستان قرار می دهند.
وی همچنین با بیان فعالیت های وهابیون و رسوخ افکار آنان در قالب برنامه های ماهواره ای، خاطر نشان ساخت: آنان امروزه برای ایجاد شک و شبهه درباره احکام دینی ما در قالب برنامه های ماهواره ای، با ایجاد سئوالات نادرست در اذهان جوانان ما، سعی در محکوم نمودن احکام ما در ذهن نسل جدید دارند و باید مراقب این مسئله بود.
خطيب نماز جمعه خارگ با اشاره به شب هاي پر فيض قدر گفت: قدر اين شب ها را باید دانست، چرا كه كارنامه يك سال ما در اين شب ها رقم مي خورد. و همانگونه که فاطمه زهرا (س) برای بیدار نگه داشتن فرزندانش در این شب آب بر صورت آنان می پاشید، ما نیز باید با احیاء و شب زنده داری از برکات این شب ها نهایت اسفاده را ببریم.
ایشان همگان را به حضور در این مراسم ترغیب نمود و گفت: نظر برخی ها این است که در خانه و با تلویزیون هم می شود احیاء نمود و برنامه هایی به مراتب شاید بهتر هم پخش کند، اما حضور در مساجد و خانه های خدا، خودش نوعی عبادت محسوب می شود و البته شاید خداوند بنا به حضور و حرمت برخی افراد بااخلاص در این مجالس، از گناهان ما نیز درگذرد.
وي با اشاره به شهادت امام علي (ع) تصريح كرد: بسياري از ما قدرت درك بزرگي شخصيت ايشان را نداريم و این درحالیست که بسیاری از انديشمندان خارجي بزرگي شخصیت ايشان را مورد پژوهش و بررسی قرار داده اند، همانطور که جرج جرداق مسيحي درباره بزرگي و شخصیت ايشان 5 جلد كتاب مي نويسد.
حجت السلام كمالي به سالروز نخستین نماز جمعه در تهران اشاره نمود و با تبریک هفته نماز جمعه گفت: روز جمعه به خودی خود دارای ارزش بسیاریست، همانطور که امام صادق مي فرمايند؛ روز جمعه سيد روزهاست و در این روز خود را به عبادت مشغول سازيد ویا در روایات داريم كه اگر در روز جمعه كسي فوت كرد، فشار قبر ازو دور خواهد بود.
وی با اشاره به اهمیت نماز جمعه تاکید کرد: نماز جمعه برای شرکت کنندگان اجر معنوی بسیاری به همراه دارد، همانطور که خداوند وعده نموده است به کسانی که در این ضیافت شرکت می کنند، جسدشان از آتش دوزخ حرام خواهد بود.
ايشان مشكل عدم اشتغال جوانان خارگی را يكي از مشكلات عمده و جدی این جزيره دانست و گفت: اگر مسؤلين به خصوص مسؤلين شركت هاي نفتي مثل پتروشیمی، فلات قاره و پایانه ها هر کدام عده اي از جوانان این جزیره را به اشتغال بگمارند، بسیاری از مشکلات برطرف می گردد.
وی با اذعان به اینکه برای جوانان تحصیل کرده این جزیره شغلی فراهم نیست، افزود: بسیاری برای حل این مشکل به ما مراجعه می کنند و وقتی ما برای پیگیری این مشکلات به سراغ معاونت نیروی انسانی شرکت نفت و یا مسئول امور بازنشستگان شرکت های پتروشیمی می رویم، متاسفانه حاضر نمی شند برای ملاقات به ما وقتی بدهند.
حجت الاسلام کمالی ادامه داد:برخی مسئولین در اتاق های خود را محکم بسته اند و وقتی به یک امام جمعه اجازه ملاقات نمی دهند، وای به حال مردمی که برای پیگیری مشکلات خود به آنجا می آیند و تنها ادعای پیرو حضرت علی (ع) بودن را می کنند.
ایشان با تاکید بر اینکه با توجه به حضور متعدد شرکت های نفتی در این جزیره، حق مردم این مردم است که دغدغه کار نداشته باشند، تصریح کرد: مردمی که اینجا در زمان جنگ ماندند و ایستادگی کردند، کسانی که صدای بمب باران ها را شنیدند و کسانی که گازهای سمی ای که سوزانده می شود را که در هیچ کجای دنیا چنین گازهای سمی ای را نمی سوزانند، استنشاق کردند و دم نزدند، حقشان است که مشکل کار نداشته باشند. اما متاسفانه مسئولین میگویند استخدام باید از طریق آزمون انجام شود. آزمون برای مردم اینجا نیست، آنان آزمون های خود را داده اند.
وی در پایان اظهار امیدواری نمود که مسئولین شرکت های نفتی جزیره، با اینکه تلاش خود را در این زمینه نموده اند و دستشان برای برطرف کردن این مشکلات چندان باز نیست، اما همت بیشتری به خرج دهند و پیگیری و رایزنی های افزون تری انجام دهند و مسئولین بالاتر را وادار سازند تا برای نخستین بار، مشکل عدم اشتغال جوانان این جزیره را ریشه ای حل نمایند.